Kropslasoep met gebakken gamba’s en basilicumolie

Kropslasoep met gebakken gamba’s en basilicumolie

Deze niet alledaagse soep is bij uitstek geschikt voor- of lunchgerecht, geserveerd in de tuin op zondagmiddag. Maar als u geen tuin heeft, dan kunt natuurlijk ook lekker smikkelen op het balkon. U zet deze bijzonder soep in ongeveer 20 minuten op tafel.

Ingrediënten:

2 kroppen kropsla
80 gram echte boter
1 sjalotje – fijngesneden
Zout
Versgemalen peper
3 dl kipfond
3 dl verse room
Basilicumblaadjes – 1 handje
1 dl olijfolie – extra vierge
12 gamba’s

Bereiding:

Was de kroppen sla en scheur ze in stukken. Sla de bladeren droog in een slacentrifuge.

Smelt de boter in een soeppan met een dikke bodem en fruit hierin het sjalotje. Voeg er de sla aan toe en voeg naar smaak wat zout en versgemalen peper toe. Stoof de sla goed door en blus de sla af met de kipfond en de room.
Breng de soep weer aan de kook.
Maal in een blender de basilicum met de olijfolie.

Kruid de gamba’s met wat peper, zout en desgewenst wat knoflook. Prik 8 gamba’s op satéstokjes en bak ze vlak voor het opdienen van de soep. De overige gamba’s worden geserveerd in de soep.

Schep de soep in een voorverwarmd diep bord en leg er 2 gambastokjes bovenop. Besprenkel de gamba’s met wat basilicumolie.

Indien u de soep iets meer wilt laten binden, dan kunt u vlak voor het opdienen nog een liaison aan de soep toevoegen. Een liaison verkrijgt u door een eierdooier gladroeren met wat room. Vermeng de liaison met de warme soep en uw soep wordt iets dikker.

VN:F [1.9.17_1161]
Beoordeling: 5.0/10 (43 stemmen)
Kropslasoep met gebakken gamba’s en basilicumolie, 5.0 out of 10 based on 43 ratings